Belföld

Kegyelmet kapott a “füvezésért” elítélt diák

Az 1999-2003-ban érvényben lévő drogtörvény alapján kábítószerrel való visszaélés miatt három év két hónap fegyházban letöltendő büntetésre ítéltek 2001. novemberében egy 23 éves Kalocsai diáklányt. Kurunczi Kinga a Magyar Köztársaság elnökétől kegyelmet kapott - adta hírül a Népszabadság.

Kurunczi Kingát 2001-ben azért ítélte három év két hónap fegyházra a bíróság, mert több alommal szívott marihuánás cigarettát annak a szakközépiskolának a vécéjében, ahol tanult. Továbbá a saját jointját át is adta az egyik iskolatársnőjének, akitől egyszer ötszáz forintot fogadott el cserébe.

Mádl Ferenc köztársasági elnök másfél héttel ezelőtt aláírta Kurunczi Kinga második kegyelmi kérvényét, így a kábítószerrel való visszaélés – marihuánás cigaretta szívása – miatt elítélt huszonhárom esztendős lány az elmúlt hét péntekén végleg elhagyhatta a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetet.

Kingának 2002 februárjában a hírhedt szegedi Csillag börtönbe kellett bevonulnia a hároméves fegyházbüntetése miatt. Innen a kezét és a lábát is megbilincselve, külön „ketrecbe” zárva, fűtetlen rabomobillal szállították el előbb a fővárosi Markóba, majd néhány nappal később hasonló módon Kalocsára. Ott olyan cellatársai lettek, akik közül az egyik például bebetonozta az urát, a másik valakinek szamuráj karddal vágta le a fejét, a harmadik fához csapkodta a gyerekét, a negyediket pedig a saját lánya ellen elkövetett pedofília miatt ítélték el.

Dr. Pelle Andrea, Kinga jogi képviselője úgy nyilatkozott a Népszabadságnak: ezzel szabadlábra került az 1999-2003-ig érvényben lévő – Európa legszigorúbb drogtörvényének tartott – büntetőjogszabály „utolsó áldozata” is.


 


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik