Belföld

Demeter a CIA-hoz fordult titkaival

Demeter Ervin volt titkosszolgálati miniszter a CIA budapesti összekötőjével keresett kapcsolatot, hogy elmondja, a K&H Equitisben elsikkasztott pénz útjai a terrorizmushoz vezetnek - derül ki a Népszabadság írásából.

Demeter Ervin (Fidesz) volt titokminiszter a Budapest tévé hétvégi Sajtóklub című műsorában Lovas István, Bencsik András és Tóth Gy. László társaságában – egyebek között – beszélt a brókerbotrányt vizsgáló bizottsági elnökként szerzett tapasztalatairól. Elmondta, hogy magánbeszélgetés keretében felhívta a CIA magyarországi összekötőjének a figyelmét arra, hogy az ügynek – amelynek egyes szálai az Egyesült Államokba vezetnek – köze lehet a terrorizmushoz.


A Népszabadságnak hétfőn ehhez hozzátette: értesülése szerint az eljáró hatóságok is rendelkeznek olyan információkkal, miszerint az ügy egyik szereplője pénzt juttatott egy olyan szervezetnek, amelyről széles körben ismert, hogy terrorszervezeteket pénzel. Az amerikai titkosszolgálat figyelmét egyébiránt azért is fontosnak tartotta felhívni az ügyre, mert a milliárdos sikkasztásban és pénzmosásban érintett egyik céget az Egyesült Államokban jegyezték be. Az amerikaiak azonban nem mutattak fogadókészséget mondván, belügyekbe nem avatkozhatnak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik