Belföld

Uniós fapadosok minden mennyiségben

EU-tagságunknak köszönhetően a korábbiakhoz képest jóval kevesebb adminisztrációt követően indíthatnak új járatokat Magyarországra, illetve innen az unión belüli légitársaságok - olvasható a Népszabadságban.

Az Air Berlin tegnap óta berlini, düsseldorfi, hamburgi és müncheni járatokat üzemeltet; a társaság honlapján londoni és mallorcai utakat is kínál, ezek azonban nem közvetlen járatok.

Az EasyJet egyelőre csak London Luton repterére repül, Berlin június 17-től, Dortmund szeptember 16-tól lesz elérhető. Bár korábban több hír is felreppent az EasyJet örök riválisának, a Ryanairnek az érkezéséről, úgy tűnik, ez egyelőre elmarad: a cég vezetője, Michael O’Leary a napokban azt mondta: nem esett kísértésbe, hogy a most az EU-ba lépett kelet-európai országok felé tekintsen. Egyelőre túl divatossá váltak a légi utaztatási piacon – tette hozzá. Közölte, pár évig figyeli a térséget, és akkor több értelme lesz az olyan „szexis” célállomások után nézni, mint Prága, de esetleg Varsó is szóba jöhet.

Térségünk új diszkont társasága, a Wizz Air másként gondolkodik: június 24-től Athénba, Barcelonába, Katowicébe, Londonba, Párizsba, Prágába és Rómába kínál utakat budapesti indulással. A cég egyelőre elégedett lehet: a keddi indulás óta a várakozásokat meghaladó volt a helyfoglalások száma.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik