Belföld

ÁPV Rt. – a Mol várhat, a Richtert még az idén privatizálják

Az ÁPV Rt. nem foglalkozik a Mol ez évi privatizációjával, a Richter-tranzakcióból azonban még az idén bevételre számít - mondta Kamarás Miklós, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója.

A Richterrel kapcsolatban Kamarás Miklós kifejtette: többféle, egymással versengő lehetőség közül választják ki a tranzakció lebonyolításához szükséges pénzügyi instrumentumot.

A Mollal összefüggésben a vezérigazgató elmondta: a tranzakcióra az erre legkedvezőbb időben kerülhet sor, a közeljövőben azonban nem.

A Malév tőkerendezésével összefüggő kérdésre a vezérigazgató elmondta, hogy a kormány felhatalmazta a privatizációs szervezetet a tavaly megítélt, ám még nem folyósított 3 milliárd forintról szóló támogatási szerződés megkötésére. “A szerződést megkötöttük, a pénzt azonban még nem, várhatóan csak a harmadik negyedévben folyósítja az ÁPV Rt. a légitársaságnak, a feltételek teljesítése esetén” – mondta. A feltételek között említette a hatékonyságjavító intézkedések folytatását, illetve azt, hogy a személyi kiadások a légitársaságnál legfeljebb 10 százalékkal növekedjenek, ezen belül a bérek maximum 7 százalékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik