Belföld

Menetrendszerű Budapest-Ljubljana járat indul

A Malév hétfőn elindította menetrend szerinti járatát a szlovén fővárosba, Ljubljanába, a járat heti tizenkét alkalommal közlekedik - jelentette be a járatindítás alkalmából tartott ljubljanai sajtótájékoztatón Vinko Moze, a ljubljanai repülőtéri társaság elnök-vezerigazgatója és Gál László, a Malév kelet-európai és mediterrán térségért felelős igazgatója.

A járaton a Carpatairtől bérelt 33 személyes SAAB 340-es repülőgépek üzemelnek. “Bár Ljubljanába öt másik légitársaság is repül, a Malév bízik benne, hogy sikerül gyorsan bevezetnie magát a szlovén piacon” – mondta Gál László.

A magyar légitársaság elsősorban a szlovén átutazó utasforgalomra épít, mert a Malév jó összeköttetést biztosít az európai fővárosokkal és számos nagyvárossal. Natko Gabrilo, a Malév szlovéniai és horvátországi kereskedelmi vezetője elmondta: hamarosan Várnába és Dubrovnikba, valamint Lyonba is biztosít továbbutazást a Malév, augusztustól pedig Peking is elérhető lesz Ljubljanából Budapesten keresztül a magyar légitársaság járataival.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik