Belföld

A Közgáz és a BGF stratégiai szövetsége

Stratégiai szövetségre lép a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) a Budapesti Gazdasági Főiskolával (BGF).

Az erről szóló megállapodást Dr. Mészáros Tamás és Dr. Roóz József rektorok írták alá. A két intézmény együttműködési megállapodásának célja a közgazdasági és gazdálkodási képzések, kutatások, illetve a nemzetközi tevékenység összehangolása a bolognai folyamathoz igazodó kétszintű képzés bevezetése kapcsán.


A megállapodás értelmében a felek együttműködnek a közgazdasági és gazdálkodási képzés első ciklusú (felsőfokú alapképzés, bachelor) alapszakjainak kompetencia alapú képzési kereteinek kidolgozásában, összehangolják tananyagaikat és tantervüket, hogy a hallgatók zökkenőmentesen és megfelelő kredit beszámítással kerülhessenek a második ciklusú, azaz a mesterképzésbe. Abban is megállapodtak, hogy egyes kiemelt területeken azonos minőségbiztosítási elveket, tanári együttműködéseket és közös képzéseket alakítanak ki.

A szakterületén piacvezető két felsőoktatási intézmény szoros szakmai kapcsolatban működött eddig is. A most megkötött, 2007-ig érvényes együttműködés fő célja a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon magas értéket jelentő közgazdasági és gazdálkodási diploma kiadása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik