Belföld

Magyar gasztronómiai napok Romániában

A Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozása alkalmából Magyar Gasztronómiai Napokat tartanak május 2-5. között a romániai Continental Hotels szállodalánc nyolc szállodájában.

A Magyar Turizmus Rt. közleménye szerint a magyar konyha hagyományos ízei mellett az étlapról nem hiányoznak az olyan ínyencségek sem, mint az Újházy tyúkleves, a fogas Kárpáti módra, a libamáj, sertésszűz Bakonyi módra, Somlói galuska, túrótorta áfonyával. A magyar ételkülönlegességek elkészítését Magyarországról érkező mesterszakácsok tanítják be romániai kollégáiknak a nagyváradi Continental Hotelben tartott kétnapos rendezvény során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.