Belföld

Kulcsár bűnsegédje lehetett a K&H volt vezérigazgatója

Nem tett vallomást csütörtökön az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságán Csuka László, a K&H Equities volt vezérigazgatója, akit bűnsegédként elkövetett sikkasztással gyanúsít a rendőrség - számol be a Népszabadság.

Csuka a Kulcsár Attila nevével fémjelzett tízmilliárdos sikkasztási ügyben a tizenötödik gyanúsított. Legtöbb társához hasonlóan ő is szabadlábon védekezhet.

A Népszabadság szerint az ORFK azzal gyanúsítja Csukát, hogy közreműködött a Betonút Rt.-nek a K&H Equities Rt.-nél tartott négymilliárdos befektetésének elsikkasztásában. Ezt az összeget egy nappal Szász Károly PSZÁF elnök megveretése után, 2003. június 17-én a Betonút Rt. illetékeseinek tudta nélkül utalták át az Állami Autópálya-kezelő Rt. számlájára. Azért kellett a Betonút milliárdjaiból pótolni az Állami Autópálya-kezelőtől korábban elsikkasztott pénzt, mert Kulcsár és segítői pontosan tudták: ha a PSZÁF a Pannonplast-ügy mélyére ás, hamar kiderül, hogy a szabálytalan részvényfelvásárlásokhoz időlegesen szabad állami pénzt is felhasználtak.

A rendőrség adatai szerint Csuka minderről tudott, de nem akadályozta meg Kulcsárt az újabb sikkasztásban, és feljelentést sem tett ellene, de még csak a bankvezetésnek sem jelezte a bróker legújabb kétes tranzakcióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik