Belföld

Prioritást élvez a belső ellenőrzés a K&H csoportnál

A belső ellenőrzési rendszer erősítése, a lakossági üzletág fejlesztése és a költség-bevétel arány javítása a legfontosabb elemek a K&H bankcsoport stratégiájában az idén - mondta John Hollows, vezérigazgató a bank éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón szerdán.

A 2003-as évről szólva a K&H bank vezetősége “kétarcú” eredményekről számolt be: a különbség a K&H Equities-üggyel kapcsolatos várható veszteségekre elkülönített 8,6 milliárd forint.

A bankcsoport 2003-ban a nemzetközi számviteli szabályok szerint készült konszolidált mérlege alapján 9,73 milliárd forint adózás előtti profitot ért el, 29,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 13,73 milliárd forintnál. Az Equities vesztesége nélkül viszont a bank profitja a 2002. évinél 33,5 százalékkal magasabb lett volna, és meghaladta volna a 18,3 milliárd forintot.

A K&H Bank tulajdonosai a szerdai közgyűlésen úgy döntöttek, a tavalyi eredményből nem vesznek ki osztalékot, azt teljes egészében az eredménytartalékba helyezik. A K&H bank saját tőkéje így – a tavalyi év végi 22,7 milliárd forintos tőkeemeléssel együtt, amelyet az Equities veszteségeinek fedezésére és a bank növekedésének finanszírozására nyújtott a tulajdonos – a 2002 végi 91 milliárd forintról 120 milliárd forintra növekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik