Belföld

Magyar raktárbázis Moszkvában

A magyar élelmiszeripari termékek oroszországi piacra jutását segítő raktárbázis létesülhet az idén Moszkvában - közölte Gazda László, a logisztikai központ kialakítását szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke szerdán nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A raktárbázis helyét az orosz fél már ki is jelölte, ahonnan a 12 milliós Moszkvát, illetve 7 millió lakosú körzetét láthatnák el áruval a magyar exportőrök – mondta az önkormányzati vezető, aki az orosz fővárosban folytatott tárgyalásain állapodott meg a kereskedelmi centrum létesítéséről.

Gazda László kiemelte: a moszkvai magyar logisztikai centrum terveit nyárig elkészítik a nyíregyházi Regionális Fejlesztési Holding Részvénytársaság közreműködésével. Közben hazai befektetőket is keresnek, főként azok között a cégek között, amelyek érdekeltek az oroszországi élelmiszerexportban.

A térségi önkormányzati elnök hozzáfűzte: a raktárbázis létrehozásába szeretnék az illetékes gazdasági minisztériumot is bevonni és erről hamarosan tárgyalásokat kezdeményeznek a tárcánál. Gazda László fontosnak tartotta, hogy az exportőrök összefogjanak az oroszországi megrendelések teljesítésére, hiszen jelentős nagyságú piacról és annak biztonságos ellátásáról van szó.

Az önkormányzati vezető a mezőgazdasági termékértékesítő szövetkezetek együttműködését is szorgalmazza majd, hiszen az orosz fővárosba jelentős agrártermékek is kerülhetnek.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik