Belföld

Eladja a Ruhrgast az E.ON

Az E.ON német energetikai társaság a szerdai közgyűlésén bejelentette, hogy a jövőben az alapvető üzletágra koncentrál és ezzel is összefüggésben eladja a Ruhrgas Industriest. A legnagyobb német gázimportőr céget az E.ON hosszú jogi csatározások után tavaly szerezte meg.

Wulf Bernotat, az igazgatótanács elnöke közölte, hogy az E.ON eladási listáján emellett a Viterra ingatlanüzletágban tevékenykedő leányvállalat és a Degussa Ag. is szerepel. A Ruhrgas, amely mérőműszereket és ipari kazánokat gyárt, 7500 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, árbevétele pedig 1,1 milliárd eurót tett ki tavaly. Az E.ON vezetése nem közölte, hogy mikor történik meg a cég értékesítése és, hogy mekkora bevételre számítanak.

Bernotat közölte, hogy az E.ON nem tervezi részesedésének növelését az orosz Gazpromban, amelynek 6,43 százalékban tulajdonosa és egy taggal képviselteti is magát az igazgatóságában. Az olasz gázelosztó piacon viszont 10 százalékos részesedést szeretne szerezni az Enel után Európa második legnagyobb közüzemi társasága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik