Belföld

Felfutóban a Mariott

A Marriott International egy szabad szobára eső árbevétele (REVPAR) 7,8 szézalékkal növekedett a 2004-es év első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest az árfolyamkülönbözetből adódó nyereség nélkül - értesült a Figyelő a Mariott közleményéből.

Az egy részvényre jutó nyereség 5,4 százalékkal emelkedett a tavalyi 0,28 dollárról 0,43 USD dollárra – a szintetikus üzemanyagot gyártó üzletág nyeresége nélkül.

A Marriott International észak-amerikai szállodáiban az egy szabad szobára eső árbevétel (REVPAR) 2004 első pénzügyi negyedévében 5,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A szállodalánc előrejelzései szerint az egy részvényre jutó nyereség a 2004-es év foylamán 20 százalékkal emelkedik majd 2,24 dollárról 2,34 USD dollárra.

A Mariott vendéglátó-ipari vállalat közel 2600 szállodaegységgel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államok, valamint 67 más ország területén. Továbbá konferencia központok, exkluzív üdülő-résztulajdonosi létesítmények vezető fejlesztője és működtetője. Jelenleg közel 129 000 munkatársat foglalkoztatnak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik