Belföld

Példátlan tőkeemelés az econetnél

A hazai internetes szektor történetében eddig példa nélküli mértékű tőkebevonásról döntött az econet.hu Informatikai Rt. mai közgyűlése. A másfél milliárd forint össznévértékű zártkörű tőkeemelés során a kibocsátási ár 120 százalék lesz - értesült a FigyelőNet a cég sajtóközleményéből.

A februári, 679 millió forintos, névértéken megvalósult tőkeemelést követően a mai közgyűlés 120 százalékos árfolyamon, csaknem másfél milliárd forint névértékű új econet részvény zárt körben történő kibocsátásáról döntött. A tőkeemelést követően a társaság jegyzett tőkéje 2 850 millió forintra emelkedik.

„A befektetői bizalmat jelzi számunkra, hogy az igazgatóság által biztosított keretek közti maximális, másfél milliárd forintos tőkeemelés mehet végbe az econetnél. A tőkeemelésből származó 1,8 milliárd forint az EBPP projekt megvalósítása mellett a társaság alaptevékenységét fejlesztő további akvizíciókra is lehetőséget biztosít.” – mondta el Balázs Csaba az econet.hu vezérigazgatója.

A közgyűlés – a tőkeemelésről szóló döntés mellett – elfogadta az econet.hu 2003 évi mérlegét is. A múlt évet 33 millió forintos üzemi veszteség mellett 10 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta a társaság, a gazdálkodás kiemelkedően legfontosabb eseményének ugyanakkor az econet likviditási helyzetének nagyfokú javulása tekinthető.

A hazai internetes piac meghatározó cégeként jegyzett econet.hu az SAP és a SUN segítségével tervezi az elektronikus számlabemutatási rendszer (EBPP) hazai megvalósítását. Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta – ma még leginkább postai csekken befizetett – szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő – például nyomdai, postai – költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!