Belföld

Megalakult a Kereskedelmi Tanácsadó Testület

A Kereskedelem Középtávú Koncepciójáról szóló összegző értékeléssel, valamint a kereskedelmi tevékenység szabályozásáról szóló új törvény megalkotására vonatkozó elképzelések megvitatásával kezdte munkáját az újonnan megalakult Kereskedelmi Tanácsadó Testület - hozta nyilvánosságra a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) hivatalos honlapján kedden.

A GKM szerint a kereskedelmi ágazatban is sok szerkezeti, versenyképességi, foglalkoztatási, jogbiztonsági kérdés merül fel, amelyek elemzése és ennek eredménye alapján a megoldásra váró kormányzati feladatok összegzése aktuális és sürgető követelmény.

A kereskedelem a nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata, ahol a bruttó nemzeti össztermék mintegy 12 százalékát állítják elő, és a foglalkoztatásban betöltött szerepe is jelentős.

A GKM által létrehozott testület elnöki tisztét Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter látja el. A szaktárca közlése szerint a testület megalakítása és működtetése jó alapul szolgál a kereskedelmi ágazatot, illetve annak meghatározó részét képviselő szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel való eddigi konzultációs együttműködés kiszélesítésében.

A Kereskedelmi Tanácsadó Testület szakmai tevékenységét az állandó tagok és a napirendtől függően meghívott, érintett szervezetek képviselői segítik. A testület állandó tagjának tisztére felkérést kapott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), az Általános Fogyasztási Szövetkezetek Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), a Vállalkozók Országos Szövetsége Kereskedelmi és Szolgáltató Szekció (VOSZ KSzSZ), a Magyar Márkaszövetség, a Főpolgármesteri Hivatal Kereskedelmi, Turisztikai és Fogyasztói Érdekvédelmi Ügyosztálya, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Bevásárló Központok Országos Szövetsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik