Belföld

Harmadszor érte támadás az iraki magyar tábort

Aknavető-támadás érte hétfőn este azt az iraki Hillában található tábort, ahol a többnemzetiségű hadosztály tagjaként a magyar kontingens katonái is állomásoznak. Személyi sérülés nem történt.

Az iraki magyar tábort ért aknatámadás során egyetlen magyar katona sem sérült meg – tájékoztatta az MTI-t a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese.

Bocskai István ismertetése szerint a magyar szállítókontingens katonáinak táborhelyéül is szolgáló hillai bázison iraki idő szerint 21.50 órakor három aknavető gránát robbant fel: az egyik gránát a kerítés mellett, a másik kettő pedig a technikai eszközök tárolásául szolgáló telephelyen lépett működésbe.

Bocskai István hangsúlyozta: a robbanások személyi sérüléseket nem okoztak. A parancsnok a katonák személyi biztonságának fokozására azonnal intézkedett – tette hozzá. A kommunikációs főigazgató-helyettes közölte, hogy az esetleges károkat csak kedden reggel mérik fel a táborban.


A magyarok szálláshelyéül is szolgáló tábort legutóbb február 18-án érte támadás: két teherautó nekihajtott a tábort övező védműveknek. A támadók az első teherautóval a védműveken akartak rést nyitni, hogy aztán a másik jármű be tudjon jutni a táborba, ez azonban nem sikerült, s mindkét teherautó felrobbant. A merénylet következtében a magyar zászlóalj épületeinek ablakai kitörtek, s a szilánkok megsebesítettek tíz magyar katonát.


Tavaly októberben pokolgép robbant fel a tábor közelében, szeptemberben pedig három aknagránátot lőttek ki a támaszpontra, de egyik esetben sem történt személyi sérülés.



 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik