Belföld

David Beckham befolyásosabb Tony Blairnél

Az elmúlt napokban tette közzé a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberének listáját. A lajstrom meghökkentő európai vonatkozása, hogy egyetlen államfő sem szerepel a felsoroltak között.

A lajstromba szereplő nevek arra utalnak, hogy Európában a hatalom sokkal inkább a hírességek, mint a vezetők kezében van. Míg az orosz, az amerikai, az észak-koreai, a török és kínai államfők szerepelnek a Time magazin által készített top 100 befolyásos ember listáján, addig az európai vezetők közül eggyel sem találkozunk a „hatalomlajstromban”.

A 100 főből egyébként mindössze 19 európai, foglalkozásukat tekintve pedig nagyon színes képet mutatnak. A hírességek közül David Beckham futballista, Bono, az U2 együttes énekese és JK Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője szerepel a legbefolyásosabb személyek közt. 100 között van még a FIFA-elnök Sepp Blatter, és a dán statisztikus, Björn Lomborg, de szerepel még az olasz divatdiktátor John Galliano és II. János Pál pápa is.

A 84 férfit és 22 nőt felvonultató listán 4 hely maradt vállalkozások számára. Ezek közt szerepel az Al-Dzsazíra televízió és a Google internetes kereső is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik