Belföld

Az Oracle segíti az EU-s pénzekre pályázókat

Magyarországon indítja el először az uniós strukturális alapok igénybe vételét elősegítő, a csatlakozó országoknak szánt internetes honlapját az Oracle, a világ legnagyobb vállalati szoftverfejlesztője.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) londoni közgyűlésén, hétfőn a cég képviselői bejelentették: az ingyenesen hozzáférhető, DirectEurope nevű honlap az egyéni vállalkozókat, valamint a kis- és középvállalatokat segíti majd a strukturális alapok igénybe vételében.

Alfonso di Ianni, az Oracle-nek az EU-csatlakozó térségért felelős alelnöke a londoni sajtótájékoztatón azt mondta: az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház, az Economist Intelligence Unit (EIU) kimutatása szerint a csatlakozó országok kis- és közepes vállalatainak 70 százaléka még terveket sem dolgozott ki az uniós strukturális alapok felhasználására. – Ez azt jelentheti, hogy 22 milliárd eurónyi összeg 70 százaléka maradhat felhasználatlanul – mondta az Oracle kelet-európai alelnöke.

Alfonso di Ianni példaként Görögországot hozta fel, amelynek csatlakozása után, az első három évben a hozzáférhető uniós finanszírozások 30 százalékát használták fel csak fel a görög cégek.

A www.directeurope.hu címen, angol és magyar nyelven elérhető honlapon a hasonló tapasztalatok megismétlődésének elkerülése végett közvetlen vonali hozzáféréssel teremthető kapcsolat például tanácsadókkal, valamint információk tölthetők le a folyamodványok helyes összeállításához.

Az Oracle londoni tájékoztatása szerint a honlap felkeresése nem garantálja a sikeres pályázást, de nagyban növeli a siker esélyét azzal, hogy szakértői segítséget nyújt a pályázatok megfelelő összeállításához.

A DirectEurope hétfőn útjára indított magyar változatának kidolgozásában az Oracle egyebek mellett a Miniszterelnöki Hivatallal, valamint az OTP Bankkal működött együtt. A magyar változat elindítása után, később elindítják a honlap lengyel, cseh és szlovák változatát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik