Belföld

Jól megy a BÉT Csillag becsengetése után

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 68,80 pontos nyitás után emelkedő tendenciát mutat kedden délelőtt. A kereskedést Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter nyitotta meg.

A BUX 11.30 órakor 11 592,62 ponton állt, ami a pénteki záró értékhez képest 200,24 pontos, 1,76 százalékos emelkedés, a keddi nyitásnál 131,44 ponttal magasabb. A vezető részvények ára, a stagnáló Richteren kívül, emelkedett az előző napi záráshoz viszonyítva. A Richter ára 21850 forint maradt.

A Matáv 19 forinttal 950 forintra, a Mol 120 forinttal 7780 forintra erősödött. Az OTP árfolyama 130 forinttal 4280 forintra emelkedett. A részvénypiac forgalma 3,873 milliárd forint volt délelőtt.

Kedden Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter jelképes csengetéssel nyitotta meg a Budapesti Értéktőzsde kereskedését. Elmondta: a kormány fő feladatának tartja, hogy visszaállítsa a bizalmat a magyarországi befektetésekben. A miniszter szerint a bizalom visszaállításához “sűrű ellenőrzésre, átlátható, világos gazdaságpolitikára, szabadon felhasználható jövedelemre, az ország földrajzi helyzete, és az ebből adódó gazdaságpolitikai előnyök kiaknázására van szükség”.

Jaksity György, a BÉT elnöke elmondta: a transzparencia, minden más tényező változatlansága mellett, felértékeli a tőzsdén lévő cégeket. Az elnök közölte: a gazdasági tárcával folyamatosak a befektetések élénkítésével kapcsolatos tárgyalások. Ezen belül is a hazai megtakarításokkal megvalósuló portfolió tőkeáramlások erősödése.



 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik