Belföld

Vegyvédelmi riadó Székesfehévárott

Vegyvédelmi riadó van egy felborult kamion miatt Székesfehérvár mellett a Seregélyesre vezető 62-es főúton - számol be az Index.

A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség védőfelszerelésben próbál úrrá lenni a veszélyes szituáción. A nagy mennyiségű, az egészségre és a környezetre is ártalmas anyag szabadba kerülése miatt a főutat lezárták a forgalom elől, a környéken lakókat pedig megkérték, hogy zárják be jól az ajtókat és az ablakokat.

A tűzoltók jelenleg is vegyvédelmi felszerelésben próbálják elhárítani a környezeti károkat, emellett tart a kamion műszaki mentése is.

Takács József a Székesfehérvári Tűzoltóság helyszínen tartózkodó kárhely parancsnoka nem sokkal tizenegy óra előtt arról tájékoztatta az Indexet, hogy még nem kezdődött meg a szalmiákszesz átfejtése, addig tizennégy tűzoltó két fecskendővel folyamatosan hígítja a kiömlött folyadékot, és nagyrészt már semlegesítették a levegőbe került ammóniagőzöket is. A parancsnok elmondta azt is, hogy miután a műszaki mentés is befejeződött, a baleset környékén meg kell kezdeni a környezeti mentést is, ami a szennyezett talaj teljes cseréjét, elszállítását és megsemmisítését jelenti.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik