Belföld

Torlódás várható a határátkelőkön

A hegyeshalmi és a soproni határátkelőn már péntektől nagyobb forgalomra és kisebb torlódásra lehet számítani – tájékoztatta a Népszabadságot Tímár Zoltán, a Határőrség tájékoztatási főosztályának vezetője a közelgő ünnep kapcsán.

A korábbi évek tapasztalatai szerint Hegyeshalomban – részben a Románia és Szerbia felé tartó nyugat-európai vendégmunkások miatt – akár napi százezer fős forgalomra is fel kell készülni, ezért javasolják, hogy az utazók Fertőd, illetve Kópháza felé kerüljenek. Hasonlóképpen kisebb fennakadások lehetnek a magyar–román határon Nagylaknál, Ártándnál és Nyírábránynál. Itt Gyulánál, Méhkeréknél vagy Csengersimánál lesz érdemes átlépni a határt.

A magyar–ukrán határszakaszon az előrejelzések szerint holnap mindkét irányban, míg szombaton és vasárnap inkább kifelé lesz több utas, s itt a lónyai és a beregsurányi átkelőnél érdemes próbálkozni. A magyar–szerb határon valószínűleg ugyancsak a vendégmunkások miatt lehetnek fennakadások, főként pénteken és szombaton. A javasolt kerülő útvonal itt a tiszaligeti, a bácsalmási és a tiszaszigeti átkelő.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik