Belföld

Devizaalapú lakáshitelek a Budapest Banktól is

Május elején euró- és svájci frank alapú lakáshiteleket is kínál a Budapest Bank. Június közepén pedig megjelennek a bank klasszikus hitelkártyái is.

A Budapest Bank kedvező eredménnyel zárta 2004 első negyedévét. Az általános piaci lassulás ellenére tovább növekedett a lakossági hitelállomány volumene és a vonzó betétkamatoknak köszönhetően jelentősen gyarapodott a betétállomány – adta hírül közleményében a bank.

A mai napon tartott sajtótájékoztatóján a távozó vezérigazgató, Richard Pelly és a bank élén őt követő Aris Bogdaneris hangsúlyozta, hogy örülnének, ha az év hátralévő részében a kamatok csökkennének, aminek következményeként a lakosságra és a kisvállalatokra nehezedő terhek is csökkennének.

A lakossági hitelállomány tovább növekedett és a teljes volumen 2004. március 31-re elérte a 115 milliárd forintot, ami csaknem 50 milliárd forintos növekedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest. Az elmúlt időszakban tapasztalható jelentős növekedés hátterében a bővülő lakás- és autófinanszírozási igények állnak, amiket jól kiegészít a privát kölcsön és a hitelkártya-üzlet egyre növekvő teljesítménye.

A lakossági betétállomány is további jelentős bővülést mutatott az év első negyedében, ami a befektetési alapoktól való kismértékű elfordulásról tanúskodik, bár ez a trend mostanra lelassult.

Az ország teljes területét lefedő és az ügyfelek körében rendkívül népszerű mobil jelzálog-tanácsadók létszáma 45-re emelkedett. A bank előrehaladott tervekkel rendelkezik 6 új bankfiók nyitásáról Budapesten és vidéken, amelyekből az első májusban nyílik.

Bogdaneris szerint a hangsúly továbbra is a hiteloldalon lesz, az üzletági bővülést elsősorban az eddigi kapcsolatok fejlesztésétől várják. A bank június közepén bocsátja ki klasszikus hitelkártyáit, amelyek egy része egy ma még meg nem nevezett kereskedelmi partner emblémája alatt futó co-branded kártya lesz.

A Budapest Bank legkésőbb május elején piacra dobja euró- és svájcifrank-alapú jelzáloghitel-termékeit is.

Az új pénzintézeti vezető megerősítette, hogy az EU-csatlakozás után a Budapest Alapkezelő termékeinek forgalmazása hamarosan megkezdődhet Csehországban és Lengyelországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik