Belföld

Kósáné marad az MSZP EP-listáján

Az MSZP nem veszi le Kósáné Kovács Magdát a párt uniós listájáról. A Fidesz azért követelte a szocialista politikus visszahívását, mert az egyházról tett kijelentései miatt - szerinte - "szalonképtelenné" vált Európában. Szili Katalin elhatárolódott Kósáné megjegyzésétől, az MSZP szóvivője viszont úgy látja, a Fidesz belpolitikát csinál egy uniós vitából - olvasható a Népszavában.

Az MSZP-nek nem áll szándékában visszahívni Kósáné Kovács Magdát a párt uniós parlamenti listájáról. Ezt közölte a Népszavával Nyakó István, az MSZP szóvivője, miután a Fidesz felszólította a pártot, hogy vegye le Kósánét a listáról, mert az egyházról tett kijelentései miatt a politikus “szalonképtelenné vált” Európában.

Mint ismert: Kósáné, a szocialisták uniós megfigyelője – aki a párt választási listájának ötödik helyén szerepel – a Hetek című lapnak azt nyilatkozta, hogy “a Vatikán Brüsszel hivatalain, plenáris és bizottsági ülésein keresztül Prodistul és Strasbourgostul egész Európát le akarja nyúlni, és be akarja kebelezni”.

Mivel az MSZP uniós listáját a párt kongresszusa hagyta jóvá, elvileg ezt a fórumot egy esetleges listamódosítás miatt újra össze kellene hívni. De a párt politikusai szerint erre nincs szükség, ugyanis az MSZP alapszabálya az országgyűlési választásokról igen, de az uniós listáról nem rendelkezik. Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese sajnálatosnak tartja Kósáné nyilatkozatát, hiszen az MSZP-ben nincs olyan testületi döntés, amely véleményét alátámasztaná. A politikus elhatárolódott képviselőtársa szavaitól.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik