Belföld

Ingyenes nyelvtanfolyamok az esélyegyenlőség jegyében

Ingyenes angol nyelvi képzés indul az esélyegyenlőség jegyében Budapest II. kerületében és Szegeden, a tanfolyamon résztvevők a hétköznapi kommunikációhoz szükséges legalapvetőbb nyelvi ismeretanyagot sajátíthatják el - jelentette be Horváth Csaba, Budapest II. kerületének polgármestere és Botka László, Szeged város első embere közös vasárnapi sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Közlésük szerint a nyelvi képzés elindítását az a szándék vezérelte, hogy azoknak is legyen lehetősége nyelvet tanulni, akiknek a drága nyelvtanfolyamok kurzusai nem elérhetőek.

A képzésen részt vehetnek Budapest II. kerületének és Szeged városának lakói, a 60 fővel induló csoportokban a szakképzett oktatók által kidolgozott tematika és oktatási segédlet használatával folyik az oktatás. A képzési tematika és a tananyag néhány héten belül ingyenesen letölthető a két önkormányzat honlapjáról.

A nyolchetes képzés összesen 32 órás, a kurzus végén a program résztvevői úgynevezett “házi nyelvvizsgát” tehetnek, ahol megbizonyosodhatnak az elsajátított ismereteikről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik