Belföld

A Postabank nyerte a Diákhitel-pályázatot

A Postabank nyerte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) nyilvános pályázatát a legfeljebb 6 milliárd forintos, újratöltődő hitelkeret biztosítására.

A hitel készenléti (stand-by) és újratöltődő (revolving). A pályázatot a diákhitelezési rendszer finanszírozási biztonságának javítása érdekében írta ki az ÁKK. A nyilvános pályázati felhívásra 4 bank nyújtott be ajánlatot, közülük a legkedvezőbbet a Postabank – áll a közleményben.

A Diákhitel Központ Rt. (DK) tavaly ősz óta kötvénykibocsátással teremt forrást a hallgatói hitelek folyósításához, banki hiteleket akkor vesz igénybe, ha a tőkepiacról túl drágán szerezhetne forrást. A DK-nak mostanában jár le egy egyéves, 6 milliárd forintos, revolving jellegű, stand-by kerete a CIB Banknál, nyilván ezt pótolja most.

A most bevonandó hitelkeret változó kamatozású, lejárata a szerződéskötéstől számított egy év. A hitelkeretet minden naptári hónap 10. és 20. napja között, 5 egymást követő munkanapon kell rendelkezésre tartani.

A lehívott részleteket a hitelkeret fennállása alatt bármikor, de legkésőbb a lejára napján fizeti vissza a DK. A hitel biztosítéka az állam készfizető kezessége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik