Belföld

Újabb tüntetés lesz a Szabadság téri szovjet emlékműnél

Április 4-én (hazánk szovjet megszállásának 59. évfordulóján), vasárnap 15 órától rendőrségen bejelentett tüntetést tart több szervezet.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hun Szövetség, az Ifjú Magyarok Egyesülete, a Magyar Revíziós Mozgalom, Magyar Nemzeti Front, a Pajzs Szövetség, a Szabad Magyarországért Mozgalom és a Trianon Társaság tagjai és szimpatizánsai a törvényes demonstráció keretében tiltakozásul össze is szeretnék láncolni magukat az emlékmű körül, melyet a rendőrség elvileg nem is akadályozhat meg – áll a szervezetek közleményében.

Továbbá azzal a követeléssel fordulnak Mádl Ferenc köztársasági elnökhöz, hogy: “2004. április 4-én (hazánk szovjet megszállásának 59. évfordulóján) 17 óráig tegyen nyilvános ígéretet, hogy kezdeményezi és szorgalmazza a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását és az eredeti, magyar emlékművek visszaállítását. Továbbá jelentse ki, hogy amennyiben ez év október 23-áig a szovjet megszállók emlékművének eltávolítása nem történik meg, akkor tiltakozásul lemond!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik