Belföld

A csatlakozókhoz szervezik ki tevékenységüket a külföldi cégek

Magyar-, Cseh- és Lengyelország is ott van abban az élbolyban, amely komoly versenyelőnnyel vonzza a kiszervezhető vállalati tevékenységeket, elsősorban a számítógépes alkalmazásokhoz kötődő szolgáltatásokat – írja a Világgazdaság.

Az egyes államok által képviselt vonzerőt az AT Kearney globális vezetési tanácsadó cég vette számba és szedte sorrendbe. Az erősödő vonzerő főleg az üzleti és termelőtevékenység, továbbá a kutatás és fejlesztés hagyományosan fontos helyszíneinek tartott államokban (USA, Németország) vált ki aggodalmat.

A lista élén jelentős előnnyel vezető India előnyeit ismertetve az AT Kearney kiemeli az elérhető költségmegtakarítást, az egyre érettebbé váló piaci környezetet, az előnyös adókulcsokat és a versenyképesen igénybe vehető infrastruktúrát. Az országban jó színvonalú az informatikai és üzleti ismeretek oktatása, amivel szemben az angol nyelvi tradíciók csak az utolsó helyen szerepelnek.
A második helyen álló Kína elsősorban a bőséges, olcsó munkaerő-kínálattal jutott a második helyre, az ország hátránya viszont, hogy nem ismerik jól a komplex üzleti folyamatokat, gyenge a szellemi tulajdonjogok elismertethetősége, burjánzik a szoftverkalózkodás és az állami bürokrácia, még gyenge az angol nyelvismeret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik