Belföld

Postabank-Erste egyesülés: megszavazták a beolvadást

A Postabank 10 órakor, és az Erste délben kezdődött rendkívüli közgyűlése is jóváhagyta a két bank egyesülését - értesült a FigyelőNet. A két bank nem fuzionál, hanem előreláthatólag július-augusztusban a Postabank beolvad az Erstébe.

Azok után, hogy a Postabank részvényesei 100 százalékot közelítő arányban megszavazták a beolvadást, az Erste is “lezavarta” a közgyűlését, és egyhangúlag jóváhagyta ugyanazt a javaslatot.

A részvényesek eldöntötték: az egyesülés formája a beolvadás lesz. A szükséges vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetek fordulónapja 2003. december 31. lesz, ennek auditálásával a KPMG-t bízták meg – értesült a FigyelőNet. Ennek elfogadása 2004. június 25-én történhet meg – tudtuk meg – amit egy-két hónapon belül követhet a tényleges vagyonmérleg és a cégbírósági bejegyzés, amivel gyakorlatilag eltűnik a Postabank.

A napirendi pontoknak megfelelően a részvényesek felhatalmazták az igazgatóságot, hogy mérje fel azt is, hogy a részvényesek közül ki szándékozik az egyesült részvénytársaság tulajdonosa is maradni. A részvénycsere-arányok meghatározása még kidolgozás alatt áll, és egyelőre nem publikus, hogy mi történik azokkal a részvényesekkel, akik megválnának részvényeiktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik