Belföld

Magyar erősítés megy Afganisztánba

Huszonegy magyar katona utazik Afganisztánba a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők kötelékébe jövő kedden. A magyar katonák egyéni beosztásokban fognak szolgálni az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők kötelékében.

A most kiutazó katonák közül tizenegyen a kabuli nemzetközi repülőtér üzemeltetésében vesznek majd részt. A többiek a Kunduzban tevékenykedő újjáépítési csapatban látnak el törzstiszti és katonai rendészi feladatokat – hangzott el az egység pénteki búcsúztatásán, amelyen részt vett Iváncsik Imre, a honvédelmi tárca politikai államtitkára.

Eddig tíz katonánk szolgált az ázsiai országban

A katonák március 30-án utaznak Kölnbe, ahonnan a német hadsereg szállítja őket Afganisztánba. Afganisztánban jelenleg tíz magyar katona szolgál a kabuli főparancsnokságon, így a most kiutazókkal együtt összesen harmincegyen lesznek. A köszöntőjében Iváncsik Imre elmondta: a parlament felhatalmazása alapján egyszerre legfeljebb ötven magyar katona tevékenykedhet Afganisztánban egyéni beosztásban. Hangsúlyozta, hogy a katonák kiválóan felkészültek egy nehéz, veszélyes küldetés ellátására.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik