Belföld

Interneten is terjed a terror

A magyar titkosszolgálatok adatai szerint a terroristák fiatalabb nemzedéke hagyományos megsemmisítő akciók mellett mind nagyobb lehetőséget lát a számítógépes hálózatokon keresztül végrehajtott hackertámadásokban - olvasható a Magyar Hírlapban.

A magyar titkosszolgálatok adatai szerint a terroristák új nemzedéke hagyományos megsemmisítő akciók mellett mind nagyobb lehetőséget lát a számítógépes hálózatok elleni hackertámadásokban is. A sejtszerűen működő hálózatoknak egyelőre nem mindig áll rendelkezésükre megfelelően képzett szakember, a Hamasz és a Hezbollah esetében viszont már többször is bebizonyosodott, hogy foglalkoztatnak profi operátorokat.

Furcsa vásárlások

Szakértők szerint Magyarországon elsősorban arra kell felkészülni, hogy nagyobb tisztítószergyártó üzemekből vegyi fegyverekhez szükséges komponenseket teljesen legálisnak látszó kereskedelmi tranzakción keresztül akarnak beszerezni egyes terrorszervezetek.

Példa erre, hogy évekkel ezelőtt az iraki rezsim egyfázisú atombomba elkészítéséhez szükséges magyar fejlesztésű berendezést próbált Magyarországról beszerezni – állítják katonai szakértők. Amerikában napvilágot látott információk szerint egy vidéki nagyvárosunk magkutató intézetéből szerettek volna egy úgynevezett neutronágyút vásárolni, amely a tömegpusztító fegyver besugárzásához elengedhetetlen. Az üzlet akkor meghiúsult.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik