Belföld

Továbbra is késésben a posta

Március elején feladott küldeményeket is kézbesít az ország több helyén a Magyar Posta, a társaság új, budaörsi logisztikai központjában ugyanis a rend máig nem állt helyre - értesült a Népszabadság.

A posta vezetése szerint a késések nincsenek szoros összefüggésben az új feldolgozó korábbi megbénulásával, azt viszont elismerik: a központ máig csökkentett terheléssel működik. A csomagok, levelek továbbításába ezért még a nagy fővárosi postahivatalok is besegítenek. A logisztikai központban a hét végén már normál tempóban dolgozhatnak a felmondott alkalmazottak helyére frissen felvett munkások, a levélforgalom azonban várhatóan így is hetekig akadozhat még.

A késve kézbesített küldemények között számlalevelek is szép számmal vannak, az UPC ezért úgy döntött: néhány napos haladékot ad ügyfeleinek havi számlájuk kifizetésére. Akit kár ér a levélforgalom fennakadásai miatt, az 15 nap elteltével kártérítést is kérhet. A közönséges küldemények késése, eltűnése miatt ugyanakkor a posta – üzletszabályzata alapján – nem tehető felelőssé.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik