Belföld

Március 26-ától mond fel a Hajdú-Bét

A felszámolás alatt álló baromfi-feldolgozó, a Hajdú-Bét Rt. valamenynyi dolgozója megkapja a felmondólevelét március 26-ától kezdődően – tudta meg a Népszabadság Hajdú Ágnestől, a cég felszámolását végző Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Rt. illetékesétől.

Az intézkedés a cég négy megyében lévő telephelyein – Hajdú-Biharban, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Jász-Nagykun-Szolnokban és Békésben – összesen mintegy 1600 dolgozót érint.

Azt még mindig nem lehet tudni, hogy a Hajdú-Bétnek mekkora a vagyona, a felszámolás, az ingóságok értékbecslése ugyanis még tart. A termelők, a beszállítók március 30-ig nyújthatják be követeléseiket a felszámolónak.

Az ország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozójának, a többmilliárdos veszteséggel – és ugyancsak milliárdos tartozásokkal – küszködő Hajdú-Bétnek a felszámolását a hitelezők kezdeményezésére tavaly decemberben rendelte el a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. Ezzel egy időben a Bábolna Rt. egy évre bérbe vette a Hajdú-Bét debreceni telephelyét, így ott csaknem 400 embernek biztosít munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik