Belföld

Május 1-jétől vált nevet a Westel

T-Mobile-nak hívják május elsejétől Westelt. Ezzel új világmárka jelenik meg a magyar mobilpiacon, hogy felvegye a versenyt a Vodafone névvel - áll a Népszabadságban.

“Az ügyfelekért vívott óriási csata, a magyar piacon jelen levő globális márka – a Vodafone – agresszív értékesítési stratégiája és kommunikációja új kihívás elé állította a Westelt” – mondta Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója. A mobilszolgáltató ezért egy nemzetközi márkára támaszkodva versenyzik tovább: a Matáv igazgatósága úgy döntött, május elsejétől T-Mobile lesz a Westelből.

Arról nem adtak tájékoztatást, hogy mennyibe kerül az új név bevezetése, illetve az arculat kialakítása. Straub Elek csupán annyit mondott, a számlát a T-Mobile, azaz a Matáv többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom fizeti. Nincs adat arról sem, mennyit ér ma a Westel neve. Annyit lehet tudni: a márkanév nettó, könyv szerinti értékét még az idén leírják és, hogy az összeg döntő része az a 3,7 milliárd forint lesz, ami a Matáv első negyedéves mérlegében jelenik majd meg.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik