Belföld

Nyolcszázan tüntetnek Ferihegyen

A Malév-gépeket kiszolgáló mintegy nyolcszáz fős földi személyzet kétórás sztrájkot tart ma 11.45 és 13.45 között. A munkabeszüntetés miatt késnek majd a nemzeti légitársaság járatai - olvasható a Magyar Hírlapban.

Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) vezetője szerint azért tiltakoznak, mert a munkáltató Malév Rt. küldöttsége nem vett részt a munkakörülményekkel kapcsolatos érdekegyeztető tárgyalások legutóbbi két napján. A munkáltató hét végi távolmaradásával kapcsolatban a szakszervezeti vezető megjegyezte, hogy az érdekegyeztető folyamat általában hét napból áll, ezt a hét napot folyamatosan tárgyalással kell tölteniük a feleknek, hogy megállapodás jöjjön létre. A munkáltatói oldal az elmúlt két napban nem tárgyalt velünk – mondta Csorba.

A Ferihegyen működő három reprezentatív szakszervezet egyesítette erőit, s szombaton létrehozta a Légiközlekedési Érdek-képviseletek Szövetsége nevű tömörülést ezerötszáz fős létszámmal.

Sem a Malévnál, sem a sztrájkot meghirdető szakszervezetnél nem tudták pontosan megmondani, hogy a kétórás munkabeszüntetés milyen fennakadást okozhat a magyar légitársaság működésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik