Belföld

Nem teljesen elégedett az MSZP Draskoviccsal

A közeljövőben informális frakcióülésen vitatják meg a szocialisták az elmúlt hetek gazdaságpolitikai konzultációinak tapasztalatait. Az eseményre meghívják Draskovics Tibort. A pénzügyminiszter eddig két fekete pontot kapott az MSZP-frakciótól - írja a Világgazdaság.

A Draskovics-csomag útfejlesztési és önkormányzati elvonásai; a nem előkészített telefonáfa – ez az a két „feddő” strigula a pénzügyminiszter „káderlapján”, melyet az MSZP-frakció osztott ki az elmúlt hetekben. Legalábbis ezt a két ügyet említik a szocialisták, ha felmerül a kérdés, milyen a képviselőcsoport együttműködése Draskovics Tiborral.

A miniszter igyekezete kinevezésekor egyértelmű volt: úgy képzelte, részt tud venni minden eseményen, s baráti viszonyt alakít ki a képviselőkkel – mondják az MSZP-ben. A szándékot értékelték – hangoztatják –, ám a pénzügyminiszter elfoglaltsága miatt már keletkeztek „apró nézeteltérések”. A frakció egyébként László Csaba előző pénzügyminiszternek sosem rótta fel, hogy nem egyeztet, így ebből a szempontból lényegében nincs változás. Veres János politikai államtitkár akkor is és most is rendszeresen jelen van a frakcióüléseken, és képviseli a Pénzügyminisztériumot.

A szocialistáknál azért váltott ki ellenérzést a megszorító csomag, mert olyan területeket is megnyirbált, amelyeket a képviselők körzeteikben saját sikereikként szerettek volna felmutatni. A telefonáfa 50 százalékos (a jelenlegi 30 százalék helyett) levonhatóságát tiltani igyekvő módosítást pedig azért nem szavazta meg a frakció, mert előzetesen nem egyeztetett erről a PM. Utólag ezért Draskovics Tibor elnézést kért.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik