Belföld

A Coca-Cola kivonta termékét a brit piacról

A Coca-Cola pénteken végleg kivonta a brit piacról a Dasani néven forgalmazott ásványvizét, amelyről már korábban kiderült, hogy közönséges tisztított csapvíz. A kivonás közvetlen oka, hogy a brit egészségügyi hatóságok időközben azt is megállapították, hogy a víz a helyi normáknál több bromátot tartalmaz - írja az Index.hu.

Mivel a bromát potenciálisan rákkeltő, megelőző jelleggel az összes, mintegy félmillió palacknyi Dasanit kivonta a Coca-Cola a brit piacról – közölte a cég szóvivője. Az ásványvíz teljes kivonása 24 óra alatt lezajlik.

A brit élelmiszer-ellenőrzési hatóság, az FSA arról biztosította a fogyasztókat, hogy a vegyület közvetlen veszélyt nem jelent az egészségre. A bromát a Coca-Cola szerint az előállítási folyamat során, a kalcium hozzáadásakor keletkezik.

A FigyelőNeten korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikai konszern egy viszonylag drága ásványvízzel jelent meg nemrégiben a brit piacon. A Coca-Cola azóta kénytelen volt beismerni, hogy az „értékes” ital egy sidcupi „vízcsapból” származik.

A Coca-Cola receptjét olyannyira féltve őrző világcég Dasani néven forgalmazott terméke tehát egyszerű vezetékes vízm volt. A Dasani fél literéért 95 pennyt kellett fizetni, ami 1,43 eurónak felelt meg. (Ez átszámítva literenként 730 forintos árat jelent.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik