Belföld

A J.P. Morgan vásárolná fel a Deutsche Bankot

A Spiegel értesülése szerint az amerikai J.P. Morgan Chase érdeklődik a Deutsche Bank megvásárlása iránt. A német pénzügyminisztérium cáfolja, hogy a J.P Morgan megkereste volna ajánlatával.

A lapértesülés szerint az amerikai bank a német pénzügyminisztériumnál puhatolózott egy esetleges felvásárlási ajánlat fogadtatásáról. A német pénzügyminisztérium hétfőn a Spiegel cikkére reagálva szükségesnek találta cáfolni a J.P. Morgan részéről érkezett megkeresés hírét. “Nem érkezett ilyen értelmű megkeresés. Az értesülés minden tárgyi és logikai alapot nélkülöz” – jelentette ki a minisztérium szóvivője.

Már hosszabb ideje foglalkoznak pénzügyi szakértők a három legnagyobb német bank, a Deutsche Bank, a Commerzbank és a HVB (HypoVereinsbank) valamelyikét érintő fúzió, illetve felvásárlás lehetőségéve.

A Deutsche Bank részvénye az elmúlt hetekben a Citigroup-fúzióval kapcsolatban felmerült találgatások függvényében erőteljesen emelkedett. Tőzsdei szakértők elképzelhetőnek tartják ugyan a fúziót rövid távon, a befektetők túlfűtött várakozásait azonban igyekeznek lehűteni. A piacon voltak már találgatások a Credit Suisse egyesülési szándékáról is. Pénzügyi körök értesülése szerint azonban az elmúlt héten semmiféle ilyen jellegű tárgyalásra nem került sor a Deutsche Bank és valamelyik feltételezett kérője között.

Josef Ackermann a Deutsche Bank elnöke februári nyilatkozatában valószínűtlennek tartotta egy esetleges ellenséges felvásárlási ajánlat sikeres kivitelezhetőségét. Véleménye szerint a bank felkészült a szektorban várható konszolidációs fázis átvészelésére és nem is folytat ilyen értelmű tárgyalásokat egyetlen pénzintézettel sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik