Belföld

Baló György lehet az MTV új elnöke

A Magyar Televízió kuratóriuma Rudi Zoltánt, Baló Györgyöt vagy senkit sem helyez a köztévé élére a 11 pályázó közül – értesült a Népszabadság.

Első körben a pártdelegáltakból álló elnökség tagjai ülnek le, hogy kétharmados többséggel jelöltet állítsanak. A pályázatokat elbíráló nyolctagú testületben – a Fidesz távolléte miatt – négy kurátorral az MDF a legerősebb. Az ellenzéki párt delegáltjainak akaratával szemben nem lehet elnököt választani. Peták István MDF-es kurátor a Nap-kelte műsorában úgy nyilatkozott, hogy ők Péterffy András filmrendezőt, egyetemi tanárt támogatják.

A napilap szerint végső győzelemre kevés esélye van, az MSZP-s és SZDSZ-es voksokra nem számíthat. A többfordulós, a továbbjutókat körönként rostáló szavazásban Rudi Zoltán aktuális igazgató és Baló György kulturális igazgató lehet a befutó. Kérdés, hogy megkapják-e mind a három párt, majd ez után a civil delegáltakkal kiegészített teljes kuratórium támogatását. Ha sikertelen lesz a választás, Pinke György ideiglenes megbízottnak kell elkezdenie az évi 12 milliárd forintos veszteséget termelő MTV konszolidálását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik