Belföld

Pomáz lesz a magyar Hollywood

Magyarország legnagyobb filmstúdiója épül Pomázon. A hollywoodi szuperprodukciókért indított versenyből a Mafilm Rt. sem akar kimaradni. A magyarországi filmes bérmunka milliárdokat hozhat - olvasható a Világgazdaságban.

Magyarország legnagyobb filmes műtermei épülnek Pomázon, a Stern Film Stúdió & Media Centerre több mint félmilliárd forintot költenek a beruházók – tudta meg a Világgazdaság. A műtermek elsősorban a régióban aktív nemzetközi filmgyárak „bérmunkásaiként” üzemelhetnek. Korszerű stúdiók működtetése milliárdokat hozhat az országnak – véli Novák Emil és Szabados Róbert, a pomázi beruházás irányítói.

A versenyből a legtöbb nagy hazai műteremmel rendelkező Mafilm Rt. sem akar kimaradni, fejleszti fóti bázisát. Az ÁPV Rt. és a Magyar Mozgókép Közalapítvány tulajdonában lévő cég 3,5-4,5 milliárdból építene két, egyenként kétezer négyzetméteres műtermet.

A pomázi beruházás első fázisában a tervek szerint szeptemberre készül el a 2250 és az 1500 négyzetméteres stúdiókból és egyéb kiszolgálóegységekből álló létesítménykomplexum – tájékoztatta lapunkat Novák Emil. Jelezte azt is: 2005 őszére újabb két stúdió építését tervezik a három és fél hektáros pomázi telken, amely a pénzügyi befektető, Szabados Róbert tulajdonában van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik