Belföld

A belügyi tárca EU-s pályázatokból pótolja az elvont forrásokat

A Belügyminisztériumot nem érte váratlanul a Draskovics-csomag - nyilatkozta a tárca közigazgatási államtitkára. Mint mondta, EU-pályázatok útján pótolják az elvont forrásokat.



 Támogatják a szakemberképzést
A BKÁE és a Siemens Rt. vezetői csütörtökön írták alá a két intézmény együttműködési megállapodását. Ennek keretében az egyetemen folyó közigazgatási szakemberképzést támogatja eszközeivel, know-how-jával és szakmai tapasztalataival a világcég – különös tekintettel az e-kormányzás irányába mutató fejlesztésekre. 

A Belügyminisztérium 2002 nyarától kezdve felkészült a közelgő megszorító intézkedésekre – hangsúlyozta a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) és a Siemens Rt. közös csütörtöki rendezvényén Tóth Zoltán, a tárca közigazgatási államtitkára. Mint mondta, természetesen a Belügyminisztérium is megérzi a korábbiakat tetéző, 6,7 milliárdos pótlólagos elvonást, ám mivel felkészültek a „bajra”, ez nem jelenti egyúttal a fejlesztések leállítását. Megtudtuk tőle, hogy a tárca előrelátó pályázással körülbelül 30 milliárd forintnyi pótlólagos európai uniós forráshoz jut hozzá ebben az évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik