Belföld

Újabb őrizetbe vétel a Parmalat-ügyben

Folytatódnak a letartóztatások a Parmalat-ügyben: kedden Bolognában őrizetbe vették a Parmalat idegenforgalmi leánycége, a Parmatour volt elnökét, Romano Bernardonit.

Bernardoni – aki már a 19-ik a Parmalat-ügyben letartóztatottak sorában – a Parmatour anyacége, a Hit Holding felügyelőtanácsában is dolgozott.

Őrizetbe vétele a Parmatour eladósodásával kapcsolatos, amelynek kapcsán korábban Francesca Tanzit, a Parmalat csoport korábbi főnöke, Calisto Tanzi leányát is őrizetbe vették. Francesca Tanzi a Parmatour ügyvezetője volt.

Francesca testvére, Stefano Tanzi – az AC Parma korábbi elnöke – is vizsgálati fogságban van már. E két, idősebb Tanzi-gyerek ellen az a vád, hogy legalább 900 millió eurót sikkasztottak a cégkasszából. Az összeg részben a vállalkozói dinasztia külföldi bankszámláira vándorolt, részben pedig a Parmatour kasszáját gyarapította.

Az olasz média tudomása szerint Bernardonit a Parmalat volt pénzügyi vezetője, Fausto Tonna vádolta meg, hogy a 2003. májusig tartó Parmatour-elnöksége alatt hatalmas összegeket sikkasztott. Tonna – akit tavaly december 31-én vették őrizetbe – folyamatosan együttműködik a nyomozókkal a Parmalat-botrány pénzügyi szövevényének kibogozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik