Belföld

Hilleren kívül kevesen tudnak a “baltévé”-ről

A kultuszminiszterként is tevékenykedő politikus az elmúlt napokban többször mondta: a baloldalnak is szüksége lenne önálló televízió- és rádiócsatornára - olvasható a Magyar Hírlapban. A szocialista politikusok meglehetősen alulinformáltak egyik alelnökük, Hiller István javaslatával kapcsolatban.

Hiller sejtelmes kijelentéseiből arra is következtetni lehetett: ötletének megvalósításához baloldali üzletemberek bevonását is el tudná képzelni. A gondolat autentikus kifejtésére még várnunk kell, Hiller ugyanis egyelőre, úgy tűnik, nem kívánja további részletekkel traktálni a közvéleményt.

A Magyar Hírlap által megkérdezett MSZP-s politikusok némelyike meglepődött az ötleten, ám volt, aki hozzátette: “ha Hiller mondta, biztos van mögötte valami”. Más úgy vélte, már régóta lehet hallani a pártban a javaslatról, amely mögött “Hiller és köre” áll. Volt, aki azt mondta, ez a kezdeményezés újabb megnyilvánulása Hiller és Gyurcsány Ferenc sportminiszter új keletű és aktivizálódó szövetségének, amely elsősorban Kiss Péter kancelláriaminiszter és Szili Katalin házelnök, a párt alelnöke ellen irányul.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik