Belföld

A Fidesz szerint féloldalasra sikerült a Draskovics-csomag

A Fidesz szerint "féloldalasra sikerült a Draskovics-csomag", a kormány rossz helyen spórol - jelentette ki Varga Mihály szerdán sajtótájékoztatón, Debrecenben.

“Rövid távon a bizalom, a hitelesség helyreállítására, közép- és hosszú távon a vállalkozások ösztönzésére, a beruházások indukálására van szükség” – mondta az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, a Fidesz gazdasági kabinetjének vezetője a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a kabinet ülése után elmondta, a kormány jóváhagyta a 185 milliárdos takarékossági program részleteit; a beruházások mellett ezek az igazgatási kiadások csökkentését jelentik. Varga Mihály tájékoztatása szerint a Fidesz négy pontban tesz javaslatot a kormánynak “a gazdaságpolitika hitelességének visszaállítása” és a tartós gazdasági növekedés megalapozása érdekében.

“A költségvetés makroszámait hozzá kell igazítani a valós folyamatokhoz; kerülni kell az adónövelő lépéseket; biztosítani kell az EU-pályázatok hazai forrásait és az FVM-nél ne történjen olyan elvonás, amely lehetetlenné teszi a gazdákkal való megállapodást” – sorolta a javaslatokat a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik