Belföld

Aláírták az Euroweb-Elender szerződést – az Index.hu nem érintett

A február elején bejelentett tranzakció újabb lépéseként az Euroweb International és a Wallis Csoport többségi tulajdonában álló Elender Üzleti Kommunikációs Rt. részvényeseinek képviselői hétfőn aláírták az Elender Rt. 100 százalékos részvénycsomagjának az Euroweb Internationalnek való értékesítéséről szóló adásvételi szerződést.

Az Egyesült Államok törvényeinek megfelelően az Euroweb International (mint NASDAQ-on jegyzett cég) várhatóan 15 napon belül benyújtja az amerikai tőzsdei hatóság felé a tranzakció dokumentumait.

Ezt követően az Euroweb menedzsmentje és az Elender jelenlegi tulajdonosai közös sajtótájékoztatón szolgálnak részletes információkkal a tranzakcióról, illetve a jövőben követendő vállalati stratégiáról. A tranzakció lezárásának egyik lényeges feltétele a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése.


A FigyelőNet a Wallis Rt.-től megtudta, hogy az Elender eladása nem érinti az Index.hu internetes céget, amelyben az Elender kisebbségi tulajdonos volt, valamivel több mint harminc százalékban. Mint megtudtuk, az Index.hu internetes portál a Wallis kezében marad az Elender-Euroweb tranzakció lezárása, vagyis a versenyhivatali jóváhagyás után.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik