Belföld

Megszűnt a Köztársasági Etikai Tanács

admin

2004. 02. 24. 07:55

Lemondott Solt Pál, a Köztársasági Etikai Tanács elnöke, majd a tagok közül még hárman távoztak, ezért négyre csökkent a testület létszáma, amely az alapszabálynak megfelelően feloszlatta önmagát.

A Köztársasági Etikai Tanács (KET) múlt hét pénteki ülésén állásfoglalást fogadott el, amelyben meghatározta az egyes hatalmi ágakhoz való viszonyát, és etikailag támadhatatlannak ítélte státusát. Ezt követően Solt Pál, a KET elnöke közölte: azonnali hatállyal lemond elnöki posztjáról és testületi tagságáról is.

Solt azt is elmondta, hogy bejelentése után Zlinszky János, majd később Györgyi Kálmán is lemondott. Györgyi azt is bejelentette, hogy Gönczöl Katalin – aki a pénteki ülésen nem vett rész –, felhatalmazta: jelentse be, hogy ő is megválik bizottsági tagságától. Solt ekkor megállapította, hogy a testület az alapszabály értelmében megszűnt, működőképessége feltételeként ugyanis hat tagot határoztak meg, a lemondások után viszont csak négy maradt volna. Kérdésünkre Solt elmondta, hogy a kilenctagú bizottság létszáma már korábban kettővel csökkent, mert Hankiss Elemér külföldi tartózkodása, Kilényi Géza pedig más megbízatása miatt távozott.
 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Schizophrenia disease concept. LSD feeling abstraction.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.