Belföld

Szeptembertől átalakul az MTV 2-es csatornája

Ha minden a tervek szerint alakul, szeptemberben ismeretterjesztő csatornaként debütál az M2 - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Pinke György, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke.

“Vágó István igazi közszolgálati személyiség. Népszerű műsorokat honosított meg a televízióban. Többre hivatott annál, amit most csinál. Örülnék, ha a köztévé egyik arca lenne. Egyébként nem mi vettük fel vele a kapcsolatot, hanem egy produkciós iroda. Az akarta elhozni az RTL-től, vagyis nem a tévé alkalmazottja lett volna” – mondta Pinke a Magyar Hírlapban megjelent interjújában. “Lagzi Lajcsi műsora valóban kezd kifáradni, de bízom tehetségében, hogy megújítja. Juszt műsora klasszikus értelemben közszolgálati, és komoly kurtítást értünk el a költségvetésében. A Friderikusz-féle A szólás szabadsága beérett, nézettsége emelkedik. Tornóczky Anita műsora pedig hiányt pótol ebben a műfajban. A közszolgálati televíziónak bizonyítási lehetőséget kell adnia a fiatal tévéseknek is” – nyilatkozott az MTV legismertebb műsoraival kapcsolatban Pinke György, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke.

Szeptembertől tematikus csatornává alakítanánk az M2-t. Az információs társadalomra épülő, uniós ismeretterjesztő csatorna lenne. A legfontosabb a nemzeti kultúra megőrzése, hiszen nekünk nem a kereskedelmi csatornákkal kell versenyeznünk. A csatlakozás után az angol nyelv ismerete is létfontosságúvá válik, feliratos filmekkel segítünk majd ebben. A Duna Televízióval pedig arról tárgyalunk, hogy ők besegítenek az archívumunk felújításában, cserébe használhatják a felvételeinket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik