Belföld

Vezérigazgató-csere a Pick Rt.-nél

Kovács László, a Pick Szeged Rt. vezérigazgatója 2004. február 18-i hatállyal közös megegyezéssel távozik a vállalat éléről.

Kovács László helyét megbízott vezérigazgatóként Kovács Károly vezérigazgató-helyettes, termelési és műszaki igazgató veszi át. Kovács László, aki korábban 5 évig a kaposvári Kométa ’99 Élelmiszeripari Kft. vezérigazgatója volt, 2003. június 17. óta töltötte be a Pick Szeged Rt. vezérigazgatói posztját.

Kovács Károly, az újonnan megbízott vezérigazgató 1996-ban kitüntetéssel végzett okleveles élelmiszertechnológus mérnökként a Szegedi Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, majd 2003-ban közgazdász szakmérnökként újabb diplomát szerzett a Zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán.

1998-tól 2003-ig a Vasi Húsipari Rt-nél, majd a Dél-magyarországi Húsipari Rt-nél töltött be különböző vezető pozíciókat a termelésirányítás területén. 2003 júniusától termelési és műszaki igazgatóként a Pick Rt. vezérigazgató helyettese. Az ő feladata volt többek között az újjászervezett Ringa Rt. termelésének irányítása, valamint a Pick ceglédi telephelyének és a Soproni Marhavágó Kft. termelésének felügyelete is.

Az igazgatóság meggyőződése, hogy Kovács Károly személyében, olyan kiváló szakember veszi át a vállalat termelésirányítását, aki a húsiparban jelentős vezetői tapasztalattal rendelkezik és munkájával hatékonyan képes hozzájárulni a vállalatcsoport további üzleti sikereihez. A megbízott vezérigazgató munkáját a Pick csoport eredményeihez eddig is jelentősen hozzájáruló változatlan menedzsment és szakember gárda segíti – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik