Belföld

A román távközlést fejlesztik a kínaiak

admin

2004. 02. 16. 14:31

A kínai állami távközlési vállalat (ZTE) a román telefonágazatba akar befektetni, a ZTE részvételével az idén új vezetékes telefonházat épül ki.

2005-ben a ZTE a kutatás-fejlesztés egy részét valamint a gyártást Romániába tervezi áthelyezni. Erről állapodott meg Adrian Nastase román kormányfő kínai látogatása során a ZTE vezetőségével. Az új POSTelecom vezetékes hálózat hét román várost, köztük Bukarestet fedi le. Az azonos nevű üzemeltető vállalat 80 százalékban az állami kézben lévő postáé, a fennmaradó rész bankok és gyáriparosok tulajdona. Az előszerződés értelmében a ZTE 29 százalékos posta-részt szerez meg a POSTelecomban. Az új hálózat választási lehetőséget kínál a román állami Romtelecom telefontársasággal szemben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.