Belföld

Easyjet gépek London és Budapest között

Közvetlen járatot indít május 1-jével London és Budapest között a legnagyobb brit "fapados" légitársaság, az olcsó utakat kínáló easyJet - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a napi egy járat a Londont és környékét kiszolgáló Luton repülőtérrel közlekedik Ferihegyre. Az easyJet londoni bejelentése szerint az egy útra szóló jegyárak adókkal és illetékekkel együtt 25,99 eurótól, az oda-vissza érvényes jegyeké 59,12 eurótól kezdődnek.

Az easyJetnél az MTI-nek elmondták: a legalacsonyabb jegyárakkal történő foglalásra akkor van a legnagyobb esély, ha az utasok minél előbb lefoglalják helyüket, vagy nem csúcsidőben utaznak.

Arra a kérdésre, hogy mikor született megállapodás a magyar hatóságokkal a járat indításáról, a brit cég illetékese csak annyit mondott: az easyJet tavaly pályázatszerűen számos európai repülőteret keresett meg azzal a kérdéssel, hogy hajlandók lennének-e alacsony jegyárakkal dolgozó légitársaságok fogadására, és “a Budapest Airport eredményesen vett részt ezen a pályázaton”.

Az EasyJet a kelet-európai repülőterek közül eddig csak Prágába közlekedtetett járatokat a Londontól északra lévő Stansted repülőtérről. A budapesti járat indítását bejelentő csütörtöki londoni nyilatkozatban Ray Webster, az easyJet vezérigazgatója azt mondta: a cég szerint az EU május 1-jei bővítésével az alacsony jegyárú légitársaságok piaca is “drámai mértékben” bővülni fog, és az easyJet ebből “az első naptól ki akarja venni a részét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik