Belföld

Indul a K&H új alapjainak jegyzése

A K&H Bank országos hálózatában mától vásárolhatóak a KBC Bonds Corporates EUR és USD alapok befektetési jegyei. A két alapot azoknak ajánlják, akik euróban vagy dollárban rendelkeznek megtakarítással, és hosszú távon növelni szeretnék befektetésük értékét.

Mától jegyezhető a K&H Bank mintegy 160 fiókjában a nemzetközi piacon sikert aratott két nemzetközi kötvényalap, a KBC Bonds Corporates Euro és USD alapok. A három, illetve négy éve indult alapok befektetési jegyeit azoknak az ügyfeleknek ajánlja a K&H Bankcsoport, akik euróban vagy amerikai dollárban rendelkeznek deviza megtakarítással, amelynek értékét gyarapítani szeretnék és hosszú távú, legalább 3 éves befektetési lehetőségben gondolkodnak. A két nyílt végű alap vásárlásakor a K&H Bank februárban a 2%-os vásárlási jutalékot elengedi.

A KBC Bonds Corporates Euro nyílt végű kötvény alapot 1999-ben indította útjára a belga KBC Bank. A Luxemburgban bejegyzett befektetési alap kiváló hitelminősítésű, tőkeerős vállalatok euróban kibocsátott papírjaiba fektet be, többek között vásárolja a Coca-Cola, DaimlerChrysler, Deutsche Telecom, ING, France Telecom vállalatok papírjait is. 2003-ban az alap éves hozama 6,7% volt, ami igen figyelemre méltó eredmény, tekintve az euró-zónában jelenleg általános 1-2%-os betéti kamatokat. Az alap az elmúlt 3 év távlatában is hasonlóan kiemelkedő, átlagosan évi 6,8%-os hozamot ért el.

A KBC Bonds Coprorates USD kötvényalap 2000-ben indult. Az alap szintén kiemelkedő múltbeli hozamokat tud felmutatni: 2003-ban 5,5%, míg az elmúlt 3 évben átlagosan 6,5%-os éves hozamot ért el (2003. december 31-i hozam adatok). Az alap többek között az AT&T, Citigroup, General Electric, Goldman Sachs, Walmart vállalatok papírjaiba fektet be.

Sikeresek a garantált alapok is

Január 26-óta kaphatók a K&H fix plusz extra és a K&H euró fix befektetési jegyek a K&H Bank mintegy 160 fiókjában. A K&H fix plusz extra a K&H Fix Plusz alapcsalád legújabb tagja, elődjeihez képest 3 évre extra magas, 24%-os minimum fix kamatot garantál (évi 7,45%), és a részvénypiacok jó teljesítménye esetén a teljes nominális hozam akár a befektetés névértékének 50%-át is elérheti. K&H fix plusz extra befektetési jegyeket a jegyzés indulása óta 800 millió forint értékben jegyezték le az ügyfelek.

A K&H euró fix alap az első, Magyarországon euróban ajánlott garantált befektetési alap. Az euró betétek alternatívájaként ajánlott K&H euró fix befektetési jegy a 2 éves futamidőre magas, 8,16% (éves 4%) euró kamatot garantál, azzal, hogy a kifizetés devizaneme a lejáratkori EUR/HUF árfolyam értékétől függően euró vagy forint lesz. A kibocsátás óta eltelt két hétben az alap jegyeiből 3 millió euró értékben vásároltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik