Belföld

Szállodák és kaszinók építését tervezik Siófokon

Szállodákat és kaszinót építtetne Siófokon egy izraeli cég; a tervezett másfélmilliárd forintos befektetésről a részletes kiviteli tervek megismerése után köthet szerződést a városi önkormányzat - közölte az MTI-vel Balázs Árpád polgármester.

Tájékoztatása szerint a képviselőtestület a napokban elfogadta a nemzetközi befektető cég által Magyarországon alapított L. A. Shiraz Kft. ajánlatát. A befektető az úgynevezett holland kemping három és fél hektáros területén tervez pihenő-központot – négy négycsillagos szállodát, éttermet, kaszinót, valamint gyógyfürdőt – építeni. Szerződéskötés esetén – az elképzelések szerint – szeptemberben kezdődhet el az építkezés, és másfél év alatt valósulhat meg a beruházás az Aranyparton.


Az önkormányzat a 780 millió forint értékű telket biztosít a vállalkozáshoz. A siófoki Aranyparton lévő Golden Lake nevű, főleg holland fiatalokat fogadó, a köznyelvben ezért holland kempingként ismert sátortábor állapota leromlott, egyre kevesebb vendéget vonz, így megszűnése nem okoz gondot, a környéken lévő kempingek ki tudják elégíteni az igényeket – mondta a polgármester.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik